Lunch Garden recycleert 13 ton plastic mosselbakken

Brussel, 3 november 2022 – Lunch Garden wist de afgelopen zomermaanden al meer dan 13 ton plastic te recycleren, in samenwerking met de firma Plasticorp. Het plastic is afkomstig van de vele lege mosselbakken die dagelijks Lunch Garden-restaurants verlaten. Dit recyclageproject is slechts een van de vele engagementen die Lunch Garden onderneemt op weg naar een duurzamere planeet.

Mosselen met friet en een glaasje witte wijn

Lunch Garden zet duurzaamheid voorop tijdens het mosselseizoen

Mosselgigant in de restaurantsector

Jaarlijks wordt in België ongeveer 800 ton mosselen geleverd aan Lunch Garden. De keten is daarmee de grootste mosselafnemer binnen de Belgische restaurantsector. Dat grote volume is ook nodig: de actie ‘Mosselen à volonté’, die Lunch Garden jaarlijks tijdens het mosselseizoen opstart, brengt immers veel mosselliefhebbers naar België’s grootste restaurantketen. Dat loont: de keten kende een uitstekend mosselseizoen, met maar liefst 760 ton verkochte mosselen in de voorbije zomermaanden. Om de mosselen vanuit Zeeland via korte keten vers te leveren aan de restaurants, zijn vele plastic bakken nodig. In een wereld waarin duurzaamheid steeds hoger op de agenda komt te staan, is Lunch Garden voortdurend bezig met het ontwikkelen van een duurzamer beleid voor haar restaurants.

Mooie gebaren voor de planeet

Daarom slaan Lunch Garden en het recyclagebedrijf Plasticorp de handen in elkaar. Zo werd sinds juli al meer dan 13 ton plastic, afkomstig van gebruikte mosselbakken, gerecycleerd. Elke week wordt dat volume met een kleine ton verhoogd. Met dit recyclageproject voegt Lunch Garden daad bij woord, en zet zij haar reeks duurzame engagementen verder. Zo werkt de keten al meer als een half jaar succesvol samen met Too Good To Go, om zo de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling. Daarnaast brengt Lunch Garden haar carbon footprint stelselmatig in kaart om ook in de toekomst alert en agile te kunnen blijven inzetten op duurzaamheidsacties.

Een duurzame blik op de toekomst

Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden, licht toe: “Duurzaamheid is een integraal onderdeel van Lunch Gardens groeiplan. De huidige projecten zijn nog maar het begin: we zullen stappen blijven zetten om bezoekers kwaliteitsvolle en verse producten aan te bieden op een duurzame manier. Zo kunnen gasten bij Lunch Garden blijven genieten van elk moment bij ons.”

Nog tot februari kunnen bezoekers genieten van verse én duurzame mosselen bij Lunch Garden.